Piercing în ureche

Cele mai purtate piercing-uri sunt cele efectuate în lobul urechii. Acestea sunt cunoscute de multe secole în cultura occidentală. Piercing-urile de pe marginea superioară a urechii, aproape de helix, au devenit foarte utilizate în ultimii 20 de ani. Dacă vă faceţi un piercing lângă helix, puteţi purta un barbell. Acesta poartă denumirea de piercing industrial. Puteţi separa piercing-urile folosind doi cercei încheiaţi  sau le puteţi lega cu un barbell.

Apare dorinţa de a avea găuri din ce în ce mai mari şi astfel se apelează la metoda Punch (tăierea şi îndepărtarea pielii). Prin această tehnică, ţesutul cartilajului nu este doar dat la o parte, dar şi complet eliminat. Astfel, piercing-ul îngrijit în decurs de 2-4 săptămâni se vindecă, în timp ce găurile gravate au nevoie de până la un an pentru a se vindeca.

Piercing ureche lob

Fasciculul de cruce din partea de sus a urechii se numeşte anti-helix. Şi aici ne putem face un piercing. Snugul şi Conch-piercing-ul sunt plasate pe ambele margini ale urechii medii. Primul este paralel cu canelul urechii prin cartilajul interior. În contrast cu acesta, Conch-ul atârnă pe ureche. Ambele pot fi purtate cu un inel închis.

ureche

Set piercing ureche

Cartilajului de lângă pavilionul urechii (anti-tragus) îi poate fi ataşat de asemenea un barbell sau un cercel. În schimb, cartilajul din dreapta acestuia (tragus piercing) nu poate fi străpuns în totalitate pentru că uneori este prea mic.  Deci, mai bine să vă asiguraţi! Şi faceţi la fel cu piercing-ul Daith. Acesta are ieşirea în partea de mijloc a urechii (Anti-Helix – Tura-Piercing) şi poate fi purtat doar cu un cercel foarte mic cu închidere sau un barbell de 1.2 mm grosime. Ultimele 4 piercing-uri descrise au un timp de vindecare de 4-6 luni.

Piercingul în Ureche: O modalitate trendy de a vă personaliza aspectul

Piercingul în ureche este una dintre cele mai populare și versatile forme de auto-expresie prin modificarea corpului. Indiferent dacă doriți să adăugați un accent subtil sau să vă creați un design complex, piercingul în ureche oferă o gamă largă de opțiuni și stiluri pentru a vă personaliza aspectul. În acest articol, vom explora mai în detaliu despre piercingul în ureche, procesul de inserare, opțiunile de bijuterii și îngrijirea adecvată pentru a vă bucura de acest detaliu de auto-expresie într-un mod sigur și sănătos.

Procesul de inserare a piercingului în ureche: Pentru a vă asigura un piercing în ureche sigur și fără complicații, este important să căutați un piercer profesionist și cu experiență în acest domeniu. Iată pașii generali ai procesului de inserare:

 1. Consultație preliminară: Discutați cu piercerul despre poziționarea dorită a piercingului, dimensiunea și stilul bijuteriei. Piercerul vă poate oferi sfaturi și orientare în funcție de anatomia urechii și preferințele dvs.
 2. Pregătirea zonei: Piercerul va curăța și dezinfecta zona urechii în care va fi realizat piercingul, utilizând instrumente sterile și soluții de curățare adecvate.
 3. Marcare și anestezie (opțională): Dacă este necesar sau dorit, piercerul poate marca punctul exact în care va fi realizat piercingul în ureche. În unele cazuri, poate fi utilizată o anestezie locală pentru a reduce disconfortul în timpul procesului.
 4. Perforarea: Cu ajutorul unui ac steril și special conceput pentru piercingul în ureche, piercerul va realiza perforarea cu precizie și atenție.
 5. Inserarea bijuteriei: După finalizarea perforării, piercerul va introduce bijuteria aleasă în gaura creată, care poate fi un inel mic, un cercel sau o tijă cu biluță.

Opțiuni de bijuterii și stiluri pentru piercingul în ureche: Piercingul în ureche oferă o varietate de opțiuni de bijuterii și stiluri pentru a vă personaliza aspectul. Iată câteva exemple:

 1. Cercei mici și subtili: Cerceii mici, cum ar fi cele în formă de bilă sau picătură, pot adăuga un accent subtil și elegant la urechea dvs.
 2. Inele și cercei în cartilaj: Inelele sau cerceii plasați în zona cartilajului urechii pot crea un aspect trendy și edgy.
 3. Cluster de cercei: Alegerea unor cercei în formă de cluster, care constă în mai multe pietre sau elemente mici grupate, poate oferi un aspect deosebit de strălucitor și interesant.
 4. Studuri cu pietre prețioase: Studurile cu pietre prețioase colorate pot adăuga o notă vibrantă și atrăgătoare la piercingul în ureche.

Îngrijirea piercingului în ureche: Pentru o vindecare adecvată și prevenirea infecțiilor, este esențial să acordați o atenție specială îngrijirii piercingului în ureche. Iată câteva sfaturi:

 1. Curățați zona cu o soluție salină sau un produs de curățare recomandat de piercer, conform instrucțiunilor acestuia.
 2. Evitați atingerea bijuteriei cu mâinile murdare și rotirea acesteia în timpul procesului de vindecare.
 3. Evitați utilizarea produselor cosmetice, parfumuri sau creme pe sau în apropierea zonei de piercing.
 4. Evitați expunerea la piscine sau jacuzzi-uri în timpul perioadei de vindecare.

Concluzie: Piercingul în ureche este o formă populară și versatilă de auto-expresie, oferindu-vă posibilitatea de a vă personaliza aspectul și de a adăuga un detaliu distinctiv. Consultați un piercer profesionist, alegeți bijuteria și stilul care vă reprezintă cel mai bine și acordați îngrijire corespunzătoare pentru a vă asigura o vindecare sănătoasă și un aspect frumos al piercingului în ureche. Indiferent de opțiunile pe care le alegeți, acest detaliu de auto-expresie poate deveni o caracteristică semnificativă și îndrăgită a aspectului dvs.