Unde sa iti faci tatuaj.
Această întrebare poate părea foarte banală, deoarece răspunsul poate fi: „Oriunde vrei!” Singurele locuri în care nu îţi poţi face un tatuaj permanent sunt părul, dinţii si unghiile (corneea era tatuată cu ani în urmă în scopuri medicale). Este interesant că femeile şi bărbaţii au tendinţa de a se tatua în locuri diferite. Şi asta pentru că bărbaţii şi femeile îşi fac tatuaje din motive cu totul diferite. Bărbaţii, cred unii, şi le fac să le arate altora, în timp ce femeile au ca motiv decorarea corpului lor – de aceea tatuajele femeilor sunt lucrate îndeosebi în locuri mai puţin vizibile, pentru a nu stârni comentarii şi a nu le strica reputaţia. Iată zonele pe care le poţi tatua: modele tatuaje
Capul.
Aici ne referim mai ales la zona în care creşte părul. Bineînţeles trebuie să radeţi părul din zona pe care vă tatuaţi . Dacă vreţi să ascundeţi tatuajul, lăsaţi părul să crească. Zonele cel mai frecvent tatuate sunt părţile de deasupra urechilor şi de mai sus de ceafă.Există oameni care au tot capul tatuat. Ţineţi minte că atunci când vă tatuaţi durerea e uşor-suportabilă însă vă vibrează craniul!
Pe gât, pe părţile acestuia sau pe ceafă. Va trebui să porţi părul scurt pentru ca tatuajele să fie vizibile.
Faţa.
Aici este vorba de mai multe zone. Tatuajele faciale pot fi integrate în categoria celor cosmetice sau standard. Cele cosmetice includ îndesarea sprâncenelor, linierea ochilor sau a buzelor, etc. Să-ţi faci un tatuaj pe faţă este foarte curajos pentru că trebuie să realizezi: ceilalţi te vor privi altfel !
Partea de sus a pieptului. Această zonă este foarte comună şi pentru bărbaţi şi pentru femei. Şi principalul motiv este zona plată şi foarte potrivită pentru a-ţi face un tatuaj simetric şi arătos. (Bărbaţi: 5%, femei: 35%–piept şi sâni)
Sânii(femei). E trendy să ai un mic tatuaj pe sân. Femeile (în general cele cu sânii dezvoltaţi) trebuie să aibă grijă la eventualele sângerări cauzate de înţepăturile acelor. Nu vă faceţi un tatuaj care arată urât atunci când se întinde.
Sfârcuri. De obicei, artiştii omit acest loc, deoarece pigmenţii de cerneală nu se observă atât de bine. De obicei, se tatuează în scop reconstructiv, atunci când, în urma unei operaţii chirurgicale, sfârcurile au fost îndepărtate.
Cutia toracică. În această zonă, durerea se resimte mai tare pentru că acţionează asupra coastelor. În orice caz, zona este foarte permisivă şi oferă mult spaţiu pentru tatuat. De asemenea, tatuajul poate fi extins şi pe verticală şi pe orizontală.
Stomac/Abdomen. Unii nu vor să îşi tatueze stomacul din mai multe motive. Zona este dificil de tatuat pentru că nu există o bază solidă pentru a susţine pielea. În plus mărirea sau micşorarea stomacului/abdomenului reprezintă o altă cauză pe care unii o invocă. (Bărbaţi: mai puţin de 5%, femei: 14%, având grija venirii momentului naşterii)
Organele genitale. Da, unii îşi tatuează şi organele genitale. Simpla idee te face să te gândeşti că este foarte dureroasă această operaţiune, însă nu este atât de rău pe cât pare. Şi nu, penisul nu trebuie să fie neapărat în erecţie în timpul tattooing-ului. Notă: Unii artişti refuză tatuarea organelor genitale. (Bărbaţi: 0,5%, Femei: 4%)
Fese şi coapse. O zonă foarte populară printre femei, deoarece oferă posibilitatea efectuării unui tatuaj care se poate extinde. În plus, devine şi mai atrăgător atunci când se poartă costumul de baie. Întreaga zonă este chiar mai mare decât spatele.(Bărbaţi: 3%, femei: 10%)