Cum se curăţă un piercing.

Un piercing este doar în sensul cel mai larg o rană, dar în contrast cu tăieturile sau escoraţiile, această rană, înţeleasă în sensul cel mai larg, menţine deschis tractul sinusurilor. Acest lucru se realizează prin intermediul bijuteriilor pentru piercing-uri. Pentru a vindeca rănile piercing-ului, curăţarea şi întreţinerea este deosebit de importantă.

Ingrijire piercing nas

Este foarte important ca la început, înainte de a îţi face piercing-ul, să te speli pe mâini. În caz contrar, pot exista rezultate nedorite! Lichidul care curge din rană în timpul tractului cu acul trebuie uscat şi apoi lipit de marginea plăgii, formându-se o crustă gălbuie.

Ingrijire piercing ureche

Aceasta trebuie ruptă, deoarece zona ar putea atrage microbi în acest caz. Se acţionează numai după ce scoarţa este înmuiată. Pentru acest lucru, puteţi folosi apă caldă. Dacă nici aşa nu reuşiţi, puteţi utiliza un gel cu pH neutru, dar prin utilizarea acestuia trebuie să fie evitatată pătrunderea lichidului în canal. Pentru a îndepărta coaja, poţi folosi un tampon de bumbac.
Mulţi vorbesc despre aceste lucruri, dar puţini acţionează. Mai bine vă îndrumăm cu nişte sfaturi practice:
Se spune adesea că ar trebui să se utilizeze dezinfectanţi. Acest lucru este foarte discutabil deoarece unii au efecte nocive pentru piele şi mulţi dintre ei nu sunt potriviţi pentru utilizarea pe termen lung. Alte soluţii ar fi alcoolul sau Kodanul cu peroxid de hidrogen.

Ingrijire piercing cartilaj

Eu nu spun că nu le ajută, spun doar că aceste produse nu sunt neapărat necesare pentru o curăţare în coniţii normale a rănii. Peroxidul de hidrogen este bun dacă rana este inflamată, iar canalul trebuie să fie curăţat. Betaisodona ar trebui să fie folosită numai în cazul inflamaţiei, nu în alt scop inutil. Apa de gură, precum Listerine, ar trebui să fie utilizată doar pentru o perioadă scurtă de timp şi de cel mult 3 ori pe zi. Bepantenul poate curăţa, de asemenea, însă nu este special pentru piercing, şi nici nu accelerează procesul de vindecare. În cazul în care doriţi să micşoraţi timpul de vindecare, nu folosiţi unguent. Ce puteţi utiliza în condiţii de siguranţă sunt apa sărată sau baia de muşeţel. Dacă ceva nu este suficient, puteţi utiliza, de asemenea, Octenisept (vă rugăm, doar 2 săptămâni).

Probabil auzi de multe ori că trebuie să îţi scoţi bijuteriile pentru ca piercing-ul să nu se lărgească, dar la un material de înaltă calitate aşa ceva nu se poate întâmpla. Dacă rana este stimulată din nou şi din nou, vindecarea va fi întârziată.

Cel care ţine cont de aceste lucruri va fi încântat pentru mult timp de piercing-ul său.